Lucian van Ingen | Orthomoleculair Darmtherapeut


Mijn naam is Lucian van Ingen en ik wil jou helpen om elke dag fit en energiek te zijn. Ik geloof dat iedereen elke dag gezond en vitaal kan zijn. Of je nu al jaren last hebt van je darmen, of tijdelijke symptomen hebt, het is altijd mogelijk om grip te krijgen op jouw gezondheid. Ik bereik dit met laboratoriumonderzoek, zodat ik de juiste tips kan geven over voeding, leefstijl en supplementen. Wij gaan samen aan de slag om jouw darmen en gezondheid weer in balans te brengen.

 

"Het is mijn visie om iedereen te helpen de darmgezondheid te optimaliseren met de juiste voeding en leefstijl."

 

Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid.  Ik maak voor iedereen een persoonlijk plan en geef praktische leefstijltips voor een duurzaam gezonde leefstijl. Als je werkt aan je gezondheid heb je hier de rest van je leven plezier van!

 

Naast voeding is het belangrijk om aandacht te besteden aan de andere leefstijlthema's zoals stress, sociale contacten, mentale gezondheid, slaap en beweging. Wil je helemaal klachtenvrij zijn, dan moet je werken aan een langdurige gezonde leefstijl. Maak keuzes die haalbaar zijn, waar jij je goed bij voelt en die het beste passen bij jouw lichaam. Iedereen is anders en heeft een andere aanpak nodig. Een plan op maat is dus belangrijk met de juiste tips en begeleiding.

 

Gezondheid en vitaliteit hebben altijd een belangrijke plaats gehad in mijn leven en ik wil mensen graag laten ervaren hoe goed het voelt om vitaal, gezond en energiek te zijn.

 
"Mijn missie is om iedereen te helpen en te inspireren om de rest van je leven vitaal, energiek en gezond te zijn. "

 

Van jongs af aan ben ik al bezig met mijn gezondheid. Na jarenlang judo op hoog niveau beoefend te hebben ben ik begonnen met een opleiding bij de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.  Hierdoor kon ik mijn passie voor gezondheid toepassen in het lesgeven en het begeleiden van mensen. Na mijn sportopleiding ben ik direct gestart met de universitaire opleiding gedrag en gezondheidspsychologie. Mijn interesse voor mentale gezondheid en individuele coaching heb ik hier verder ontwikkeld. De kennis die ik in beide opleidingen heb opgedaan kon ik toepassen als docent sport, gezondheid en bewegen in het MBO.

Echter, specifieke kennis over voeding en leefstijladvies overbrengen en mensen begeleiden om gezond te worden, blijft mijn grootste passie. Om dit in de praktijk te brengen heb ik de opleiding voor orthomoleculaire therapie en de opleiding medische basiskennis gevolgd. Na het afronden van deze opleidingen ben ik gestart als voedingstherapeut en docent Toegepaste Psychologie op het HBO.  In de praktijk merkte ik al snel dat darmgezondheid ontzettend belangrijk is. Ik denk ook dat gezondheid voor een groot gedeelte begint in de darmen. Voedingsstoffen, bacteriën, virussen en andere beestjes komen allemaal binnen via het darmstelsel waar deze worden verteerd of onschadelijk gemaakt. Wanneer het verteringssysteem zijn taken niet goed kan uitvoeren zie je een toename van verschillende darmgerelateerde klachten. Er wordt daarom ook steeds meer baanbrekend onderzoek gedaan naar het effect van de darmflora op onze gezondheid. Door mijn interesse in darmgezondheid ben ik verschillende opleidingen en masterclasses gaan volgen om mij hierin te specialiseren.

 

Door mijn diverse en uitgebreide achtergrond is mijn werkwijze als orthomoleculair darmtherapeut complementair en streef ik naar duurzame gezondheid

‚Äč

Opleidingen & masterclasses

  • Sportcongres KPNI: maak sporters nog beter (Klinische-Psychologische-Neuro-Immunologie)
  • Masterclass huidklachten en het darmmicrobioom (Medivere)
  • Masterclass darmontstekingen (Sanitas Humanus)
  • Masterclass darmgerelateerde klachten bij kinderen (Medivere)
  • Masterclass darmmicrobioom en diagnostiek (Medivere)
  • Opleiding darmtherapie (Sanitas Humanus)
  • Opleiding medische basis kennis (Total Health)
  • Opleiding orthomoleculair epigenetisch voedingstherapeut (Ortho Health Foundation)
  • MSc Gedrag- en gezondheidspsychologie (Universiteit van Amsterdam)


‚ÄčLucian van Ingen is aangesloten bij de Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Aangesloten therapeuten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed via een aanvullende verzekering.

 

Gezonde Darmen Voor Jou is onderdeel van Natuurlijk Gezond Haarlem

Lucian van Ingen is darmtherapeut en orthomoleculair therapeut in Haarlem