Darmonderzoek


Wil je de oorzaak van je gezondheidsklachten weten en hoe je jouw darmklachten kan aanpakken?

Tijdens een darmtherapie consult wordt er gekeken hoe jouw darmklachten verholpen kunnen worden. Het gehele verteringsstelsel en de leefstijl worden onder de loep genomen. Darmklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Daarom is een onderbouwde diagnostiek belangrijk. Vaak wordt naast een uitgebreide vragenlijst en anamnese een ontlastingsonderzoek uitgevoerd. De feces wordt opgestuurd naar een laboratorium die gespecialiseerd is in het analyseren van het darmstelsel. Ik werk momenteel samen met RP Sanitas HumanusPro Health & Medivere.

 

Het darmmicrobioom zijn alle levende organismen die de darmen bevolken. Denk hierbij aan bacteriën, schimmels, gisten, parasieten en virussen. In een gezonde darmen leven deze organismen in harmonie met elkaar. Wanneer door leefstijl (voeding, stress, toxische stoffen, medicatie, etc.), ziekte of andere gebeurtenissen de harmonie van het darmmicrobioom verstoord raakt kunnen er klachten ontstaan. 

 

Het darmonderzoek laat de gezondheidstoestand van je darmmicrobioom zien. Gezonde en ongewenste bacteriën, ontstekingen, staat van de vertering, aanwezigheid van pathogenen (schimmels, clostridium, parasieten, gisten, etc.), aanwijzing voor intoleranties/ voedselovergevoeligheden, gezondheid van het immuunsysteem in de darmen en nog veel meer.  Het onderzoek geeft een goed beeld waar de darmklachten vandaan komen en welke voeding en suppletie deze klachten kunnen verminderen of verhelpen.

Naast uitgebreid darmonderzoek krijg je altijd een plan op maat met advies over voeding, leefstijl en suppletie.

Wil je de oorzaak van je darmklachten onderzoeken?Darmonderzoek en een orthomoleculair therapieplan op maat- Haarlem

Waar kijkt darmmicrobioom onderzoek naar?


  • Ontstekingsactiviteit
  • Darmmicrobioom (bacteriën die in de darm leven)
  • Immuniteit in de darm
  • Spijsvertering
  • Pathogenen (schimmels, parasieten, gisten, "slechte bacteriën ")
  • Vertering van eiwitten, vetten en koolhydraten
  • En nog veel meer parameters

 

Onderstaande onderzoeken kunnen je helpen bij het achterhalen van je darmklachten. Deze darmonderzoeken gebruik ik vaak om een goed beeld te krijgen van de darmklachten. Naast deze darmonderzoeken zijn er nog veel meer gespecialiseerde onderzoeken mogelijk.

 

Product
Gezondheidscheck darm plus: ​pH, samenstelling darmflora, spijsvertering, pathogenen en ziekmakende bacteriën, activiteit immuunsysteem, aanwezigheid van ontstekingen in de darm, indicatie voor parasieten en voedselintolerantie
Darmmicrobioom plus ontlastingstest: gezondheidscheck darm + samenstelling darmflora (middels DNA- sequentie) + leaky gut + histamine
Schimmel, gisten en parasieten test
ImuPro voedselovergevoeligheid 22, 44, 90 of 240 voedingsmiddelen
Bloedonderzoek vitaminen, mineralen en hormonen
Hormonen onderzoek man en vrouw
Stress profiel plus onderzoek

*Actuele prijzen kan je vinden op de website van medivere.nl, rphumanus.nl en imupro.nl