Boekweit haverpannenkoek (glutenvrij en zonder ei)

Gepubliceerd op 29 mei 2021 om 16:53

Glutenvrije en eivrije pannenkoek met haver en boekweitmeel

Ingrediënten 1 persoon:

  • 4 eetlepels havermout (gemalen in de blender)
  • Scheutje haver-, amandel-, rijst- of kokosmelk (met water lukt het ook)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (daar wordt hij lekker “fluffly” van!)
  • 1 theelepel kokosolie
  • Stuk fruit naar keuze (mango, peer of granaatappel is erg lekker!)
  • Wat versiering voor op de pannenkoek: kokosrasp, ongebrande noten, cacao nibs en eventueel wat honing.

 

Gooi alle ingrediënten (meel en melk) minus het fruit en de versiering in de blender en laat even draaien tot je een mooie massa hebt. De hoeveelheid plantaardige melk luistert niet zo nauw, zorg dat het in ieder geval niet te dik en niet te dun is. Laat dan de pan heet worden met de kokosolie en giet het beslag er in.

Bak de pannenkoek op laag vuur aan 2 kanten, zorg dat de bovenkant niet meer “nat” is en draai hem dan pas om. Versier nu de pannenkoek en smullen maar!

 

Variatie tips: Je kunt van alles op de pannenkoek doen, als het maar gezond is! Denk aan zonnebloempitten, rozijnen, boekweitkorrels etc. Zo lang er maar niet gegrepen wordt naar de “ouderwetse” pannenkoek versiering zoals stroop of poedersuiker.

 

Probeer ook verschillende meelsoorten uit. Boekweitmeel is erg lekker om een pannenkoek van te maken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.